Rezerva acum !
Nume Prenume: Email:
Numar telefon: Data Check-in:
Nr. nopti: Camere: Adulti:
Security Code

suna acum

+4 0364 110 936

Hotel Dej

 O cura de aer sarat, la Ocna Dejului

Daca ajungeti cumva prin Dej sau prin imprejurimi, nu ezitati sa faceti o vizita la salina Ocna Dejului. Este unul dintre punctele de reper din zona transilvana, iar cei care i-au calcat pragul au ramas impresionati, intrucat salina poate fi considerata un adevarat oras de sare. Exploatarea de sare este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri, acest zacamant fiind considerat, pe vremuri, o adevarata bogatie pentru localitatea care o poseda. Dimensiunile salinei sunt atat de mari, incat accesul inauntru se face cu microbuzul, dupa ce se trece printr-un sistem de filtrare a aerului, care pastreaza o temperatura si o umiditate relativ constante in interior. Salina este amenajata la marginea municipiului Dej, intr-un strat de sare mai gros decat lungimea unui teren de fotbal si lung de aproximativ 5 km. 
De altfel, un teren de fotbal este amenajat chiar si in interiorul salinei, unde, de aproximativ 15 ani functioneaza si o biserica, amenajata atat pentru lucratori, cat si pentru vizitatori. Acestia au la dispozitie si o sala de mese, in vreme ce copiii au la dispozitie spatii de joaca amenajate cu scranciobe, balansoare si tobogane.
Alte obiective le gasim chiar in municipiul Dej, una dintre localitatile de referinta din judetul Cluj. Situat la aproximativ 60 de km de municipiul resedinta de judet, municipiul este cunoscut ca asezare urbana din secolul 17. Printre alte atractii ale sale se numara Biserica Reformată, biserica şi mănăstirea franciscană „Sf.Anton de Padova”, dar si palatul de justitie sau cladirea fostei primarii a orasului. De asemenea, in municipiu se mai gasesc numeroare case memoriale ale unor personalitati locale, dar si un parc balnear, reprezentand amprenta bogatiei naturale subterane si a secolelor de exploatare a sarii. 
Toate aceste frumuseti naturale, dar si cele la care omul si-a adus contributia, sunt accesibile vizitatorilor, care au ca oportunitate de cazare pensiunile, motelurile si hotelurile din zona. Acestea indeplinesc toate conditiile pentri asigurarea serviciilor de alimentatie si cazare pentru turisti, precum si in cea ce priveste locurile de parcare. Cat priveste categoria de clasificare, majoritatea unitatilor sunt de doua si trei stele, insemnand satisfacerea exigentelor mai sus mentionate. 
 
Sa discutam pe social media
ofertele speciale sunt aici