Rezerva acum !
Nume Prenume: Email:
Numar telefon: Data Check-in:
Nr. nopti: Camere: Adulti:
Security Code

suna acum

+4 0364 110 936

Hotel Gherla

 Unde poti sa-ti tragi sufletul in Gherla

Strabatut de Somesul Mic, Gherla este unul dintre municipiile importante ale judetului Cluj, cu o bogata incarcatura istorica. Practic, asezarea se banuieste ca are o vechime de mii de ani, pe actuala suprafata a orasului gasindu-se relicve a numeroase civilizatii, incepand de la epoca pietrei si pana in zilele noastre. Potrivit datelor oficiale, prima atestare documentara a localitatii ar fi din secolul 13, in documente emise de suveranii Ungariei. Tot potrivit istoricilor, dezvoltarea Gherlei ca oras s-ar datora venirii armenilor pe aceste meleaguri, incepand cu secolul 17. perioada in care comertul si mestesugurile au progresat din plin. Dovada a prezentei armenilor in aceste tinuturi o reprezinta Biserica Solomon, in jurul careia comunitatea a cunoscut o perioada infloritoare si avant economic, prin actiunile si spiritul intreprinzator al oamenilor sai. 
Un alt moment important in dezvoltarea orasului devenit astazi municipiu al judetului Cluj a fost inaugurarea caiii ferate, Gherla devenind un punct important pe harta feroviara a Transilvaniei.
Printre atractiile pe care le putem gasi in municipiul Gherla se numara Manastirea Nicula, catedrala armeano-catolica Sfânta Treime, dar si parcul orasului, construit in stil englezesc, pentru a carui frumusete a fost comparat chiar cu faimoasele gradini si parcuri vieneze. 
Dezvoltarea demografica a orasului si expansiunea economica, inregistrata in special de pe urma industrializarii de pe vremea fostului regim comunist, a condus la diversificarea ofertelor turistice si de cazare. Astfel, in Gherla gasim pensiuni si hoteluri, predominant de trei stele, care ofera clientilor conditii optime de cazare si de refacere. Astfel, depasind cadrul industrial al orasului, unele hoteluri beneficiaza de relieful colinar si de verdeata din abundenta din imprejurimi. Aici gasim camere single, double sau apartamente nuptiale la preturi rezonabile, in vreme ce salile de mese spatioase sunt ideale pentru organizare de nunti sau alte petreceri. Nu in ultimul rand, daca sunteti doar in trecere prin Gherla, in interes de serviciu, trebuie stiut ca majoritatea camerelor dispun de televizor si minibar, dar si de servicii de comunicatii adecvate, precum internet wi-fi. 
 
Sa discutam pe social media
ofertele speciale sunt aici